Nezmožnost biti, to kar želiš misliti

January 6, 2015

 

Serija predstav Zgodbe o telesu oziroma njegova struktura (recimo temu koreografija, čeprav to ni koreografija korakov v klasičnem smislu), predstavlja okvir skozi katero se izraža posameznik, da bi zakomuniciral z okolico. Pa vendar istočasno, znotraj vsakega od nas obstaja zelo osebno doživljanje, občutenje, čustovanje, interpretiranje, razumevanje sveta in s tem tudi te koreografije-strukture.. In posebnost Zgodb o telesu je, da plesalca postavljajo v strukture, ki so paradoxalne narave, tako da dovolijo, omogočajo in celo vzpodbujajo nepredvidljivo. Da lahko misel, ki se izvije, iz trenutka doživljanja, iz telesa iz asociacije, iz sosledja dogodokov, vpliva na nepredvidljivo plesalčevo doživljenje in s tem izvajanje te koreografije - strukture.

Se pravi, plesalec ne izvaja samo predvidene koreografije, akcije. Ne želi vedno znova postati to kar je enkrat izumil. Ne želi le reprezentirati neko utelešeno obliko. Temveč živi skozi svojo razpadajočo strukturo. Želi jo izvesti. Razume, da mu struktura ne nudi dovolj podpore, da bi jo res lahko izvedel. In to pravzaprav daje življenje temu plesu, ki nikoli ne želi postati to kar bi moral. Konflikt je v nezmožnosti biti to kar želiš misliti (ali vsaj misliš da želiš).

Zato bi rada poudarila, da me zanima ne popolna koreografija, temveč ranljiva. Takšna, ki posamezniku omogoča znotraj nje živeti, se z njo soočati, se presenetiti. Trčiti ob misel, ki se je rodila prav iz tega konflikta med izvajanjem in dejanskim čutenjem. Želim videti na odru ranljivo, subtilno, inteligentno telo.

Tags:

Please reload

Recent Posts
Please reload

Featured Posts

Inteligentno telo

May 1, 2013

1/1
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now